Civil közösségek

 

A Dörgicséért Közalapítvány (székhely: 8244 Dörgicse, Fő utca 16., adószám: 18916199-1-19) azon dolgozik, hogy Dörgicse kulturális és közösségi életének fő mozgatórugója legyen!

 

Kuratóriumának tagjai 2024. februártól :

Veress Luca (elnök)

Tóth-Bubrik Gabriella

Osbáthné Vangyia Tünde

Paluch Eriką

Dr. Kiss Károly Miklós

Keresztes György

 

Közalapítványunk hálával tartozik azoknak, akik az SZJA 1%-át a közalapítványnak ajánlják fel vagy az OTP-nél vezetett 11748069-20016344 bankszámlájára utalnak támogatást, ezáltal is segítve munkánkat.

Egyesületünk elsődleges és legfontosabb célja, hogy közrendvédelmi tevékenységünkkel mind a megelőzésben, mind a bekövetkező káresemények elhárításában részt vállaljunk, s ezzel növeljük településünk biztonságát, a településünkön élők biztonságérzetét.

 

További céljaink:

  • a bűnalkalmak korlátozásával a bűncselekmények mérséklése, a személy- és vagyonbiztonság javítása;
  • a személy- és vagyonvédelem során a lakosság biztonságérzetének növelése, valamint a közösségi kapcsolatok erősítése;
  • a társadalmi bűnmegelőzés kereteinek szélesítése, a lakosság és a bűnmegelőző szervek közötti bizalom, együttműködés erősítése;
  • tűzoltási, valamint tűzmegelőzési feladatok ellátása;
  • katasztrófavédelemben történő segédkezés;
  • mindennemű baleset, illetve káresemény megelőzése, bekövetkezése esetén annak elhárításában történő segédkezés;
  • természet- és környezetvédelem biztosítása;
  • gyermek- és ifjúságvédelem.

 

Egyesületünkhöz bárki csatlakozhat, aki egyetért céljainkkal. A belépési szándékot az egyesület vezetősége felé kell jelezni.

Ha kérdése, javaslata van az egyesület munkájával, működésével kapcsolatban, több módon is felveheti velünk a kapcsolatot – postai levélcímünkre (8244 Dörgicse, Csicsói utca 13.) címzett levélen keresztül.

 

Elnök: Deák Attila

Cím: 8244 Dörgicse, Fő utca 16.
Levelezési cím: 8244 Dörgicse, Csicsói utca 13.
Telefon: (+36 30) 954-8448

Bankszámlaszám: 11748069-20028352 (OTP Bank Nyrt.)
Adószám: 19380764-1-19

Egyesületünk megtalálható a Facebook-on is

 

Egyesületünk közhasznú tevékenységet végez, így lehetőségünk van a személyi jövedelemadó 1 %-ának fogadására.
Kérjük, támogassa munkánkat adója 1%-ával!

 

A Civil társaság neve: Dörgicsei Szőlőhegyért Civil Társaság

A Civil társaság jogállása: Természetes személyek nem gazdasági érdekű közös céljaik elérése közösségi célú tevékenységük összehangolására polgári jogi társasági szerződéssel létrehozott társaság. A civil társaság jogi személyiséggel nem rendelkezik.

A Civil társaság vállalkozási tevékenységet nem végez.

A Civil társaság tagjainak közös céljai, közösségi tevékenységük:
A Civil társaság tagjai egyetértenek abban, hogy a Dörgicse települést övező szőlőhegyeket jelenlegi természetes szépségükben kívánatos megőrizni. A kialakult egybefüggő, művelés alatt álló szőlőterületek a Dörgicsét övező szőlőhegyeken kialakult szőlő- és borkultúra hagyományos értékei. Ezen egybefüggő szőlőterületek megóvása Dörgicse és az azt övező természeti környezet arculatának megőrzése érdekében elengedhetetlen.

A Dörgicsét övező szőlőhegyeken kialakult és máig sikeresen megőrzött ritka beépítettség a helyi kultúrtáj fontos értéke. A beépítettség növelése pótolhatatlan veszteséget jelentene, a szőlőhegy elveszítené hagyományos arculatát és rövid idő alatt jellegtelen üdülőövezetté alakulna. A beépítettség növelése, a nem mezőgazdasági emberi tevékenységek fokozott megjelenése súlyos környezetterhelést okozna. A fokozott környezeti terhelés miatt a vadak a környékről eltűnnének, ez sérti a vadásztársaságok érdekeit és a környezetvédelem szempontjaival is ellentétes.

A Dörgicsét környező szőlőhegy egy része Balaton-felvidéki Nemzeti Park területére, illetve a települési tájképvédelmi területre esik. Ennek a területnek turisztikai célú felhasználása a növény és állatfajok élőhelyének megszűnését okozná és rendkívüli környezeti terheléssel járna.

A Civil társaság célja a Dörgicse Településképi arculati kézikönyvében foglaltak érvényesülésének támogatása, tekintve, hogy a Civil társaság tagjai egyetértenek az arculati kézikönyvben 4.6 pontjában foglaltakkal:

 

A társaság ügyvitelére (önállóan) feljogosított tagok:
Jónás Ildikó, Sztopkó Jenő, Pflanzner Sándor, Hantos Ádám, Kiss Vilmos, Zlatarov László